Hoppa till sidans innehåll

Miljöträning 25/10

21 SEP 2020 20:53

  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 20:53

Tidaholmsbygdens hästklubb anordnade söndagen 25/10 en clinic för alla medlemmar om miljöträning för hästar med Sara Rott. I Covid-19 tider var vi dock tvungna att sätta ett maxantal på antalet deltagare. Clinicen genomfördes med hjälp av idrottslyftet för att utbilda klubbens medlemmar.
Sara brinner för samspel och kommunikation hästar och ryttare emellan. På ett enkelt och lekfullt sätt visade Sara roliga och utmanande övningar till fots med hästen för att öka förståelsen för hästens beteende samt bygga relation och trygghet. Sara betonade att man inte ska tvinga hästen till något utan ge hästen chansen att upptäcka tillsammans med människan i ett samspel. Sara visade på hästens beteende i stressade situationer och hur man kan tänka och träna tillsammans. Hon visade också på hur man kan träna bort beteenden som nafsande efter godis mm.
Under efterföljande timmar fick anmälda ekipage chansen att prova på de Halloween inspirerade övningarna i grupper. Intresset var mycket stort och Sara fick leda 8 grupper genom den fantasifulla banan.Ridskoleryttarna hade chansen att  låna en ridskolehäst. Sara cirkulerade runt bland ekipagen och visade på sätt att träna och tänka. Efter träningen var både ryttarna och hästarna nöjda över att ha klarat banan. Både häst och ryttare sträckte nog lite extra på sig efter att modigt ha provat dessa annorlunda övningar. 
Skribent: Eva Karlsson
Epost: Adressen Gömd

ridhusschema

 

 

 

Bilder nedan är från vårt instagramkonto, följ oss gärna @Tidaholmsbygdenshastklubb

 

 

 

Postadress:
Tidaholmsbygdens HK - Ridsport
Kvarnängen
52293 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 0766353634
E-post: This is a mailto link

TBHK:s
sponsorer:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 Under uppbyggnad!